Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, idealne na grillowanie i letnie spotkania. Soczyste kawałki mięsa marynowane w aromatycznej mieszance musztardy, oleju i przypraw łączą się w doskonałej harmonii ze smakowitą kiełbasą, chrupiącą papryką i słodką cebulą. Każdy kęs to eksplozja smaków – od delikatnej pikantności po subtelną słodycz warzyw, a aromatyczna marynata nadaje całości wyrazisty charakter. Pieczenie w piekarniku lub na grillu sprawia, że szaszłyki są równomiernie upieczone, a warzywa zachowują swoją świeżość i chrupkość. Podane z ulubioną surówką, te szaszłyki będą doskonałym daniem głównym na każdą okazję, zachwycając smakiem i wyglądem. Smacznego!
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17034
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5518
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 277
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 1342
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17034
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5518
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 277
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 1342
Składniki
1. Przygotowanie składników: • Mięso kroję w kostkę. • Kiełbasę kroję w grubsze plastry. • Paprykę oczyszczam z nasion i kroję na mniejsze kawałki. • Cebulę obieram i kroję w krążki. 2. Marynowanie mięsa: • Do mięsa dodaję musztardę, olej, przyprawę do karkówki, sól oraz majeranek. Dokładnie mieszam i odstawiam do marynowania na 20 minut.
3. Przygotowanie szaszłyków: • Po upływie czasu marynowania, składniki (mięso, kiełbasa, papryka, cebula) nabijam na przemian na patyczki do szaszłyków. 4. Pieczenie szaszłyków: • Szaszłyki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub na rozgrzanym ruszcie od grilla. • Pieczę w temperaturze 180°C przez około 45 minut, aż mięso będzie dobrze upieczone, a warzywa miękkie.
5. Podanie: • Gotowe szaszłyki podaję z ulubioną surówką. • Smacznego!