Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki z Klopsikami w Cieście Francuskim

Szaszłyki z Klopsikami w Cieście Francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 523 Ocena: 10147

Dodano:

Odsłon: 7425

Ciekawa propozycja obiadowa,danie świetnie się sprawdzi również na kolacje.

Składniki

  • 5 szaszłyków
  • 300 g ciasto francuskiego
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1 cebula
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • sałata
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szaszłyki z Klopsikami w Cieście Francuskim

Przygotowanie

  1. Do mięsa mielonego zetrzeć na tarce cebulę,dodać pieprz,sos sojowy i przeciśnięty przez praskę czosnek,w razie potrzeby dodać sól do smaku pamiętając,że sos sojowy jest słony.
    Całość dokładnie wyrobić ręką i odstawić na pół godz.do lodówki.
    Uformować klopsiki po 4 na szaszłyk,po 25 g jeden.
    Ciasto francuskie rozwinąć w prostokąt i pociąć na paski niewiele szersze jak klopsiki.
    Patyczki od szaszłyków chwilę moczyć w wodzie,ułożyć 4 klopsiki w odstępach,następnie uzupełnić ciastem francuskim,całość przebić patyczkiem do szaszłyków.

  2. Tak przygotowane szaszłyki wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

  3. piec w 180 C ok.40 min.do zarumienienia ciasta.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń