Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja obiadowa,danie świetnie się sprawdzi również na kolacje.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 289
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8789
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 526
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 289
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8789
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 526
Składniki
Do mięsa mielonego zetrzeć na tarce cebulę,dodać pieprz,sos sojowy i przeciśnięty przez praskę czosnek,w razie potrzeby dodać sól do smaku pamiętając,że sos sojowy jest słony. Całość dokładnie wyrobić ręką i odstawić na pół godz.do lodówki. Uformować klopsiki po 4 na szaszłyk,po 25 g jeden. Ciasto francuskie rozwinąć w prostokąt i pociąć na paski niewiele szersze jak klopsiki. Patyczki od szaszłyków chwilę moczyć w wodzie,ułożyć 4 klopsiki w odstępach,następnie uzupełnić ciastem francuskim,całość przebić patyczkiem do szaszłyków.
Tak przygotowane szaszłyki wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
piec w 180 C ok.40 min.do zarumienienia ciasta. Podawać z ulubionymi dodatkami.