Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne urozmaicenie obiadu lub pomysł na przyjęcie dla gości. Warzywa tak podane są kolorowe, słodkie, pełne smaku i aromatu - w dodatku szybko znikają z talerza. Można je podawać z sosami, keczupem lub majonezem.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3337
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3337
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Składniki
Z kurczaka usuwamy kości, kroimy w mniejsze kawałki, posypujemy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, polewamy 2 łyżkami oliwy. Mieszamy i odstawiamy.
W tym czasie warzywa kroimy na mniejsze kawałki.
Kurczaka oraz warzywa nabijamy na patyczki do szaszłyków.
Na blasze z piekarnika rozkładamy folię aluminiową a na niej kratkę z piekarnika. Na kratce układamy szaszłyki, polewamy oliwą z oliwek i posypujemy ziołami. W przepisie wybrałam moje ulubione - możecie dodać oczywiście samodzielnie skomponowaną mieszankę lub gotową przyprawę do grilla.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy je z piekarnika, przewracamy na drugą stronę, ponownie skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami - następnie wkładamy do piekarnika na kolejne 20 minut.
Podajemy z sosami, keczupem lub majonezem. Smacznego :)