Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad, na coś nowego na imprezy oto danie dla Ciebie. Szaszłyki z kurczaka z aromatycznym boczkiem, który sprawia, że potrawa jest smaczna i soczysta.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 555
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 88
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 157
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 555
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 88
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 157
Składniki
1. Mięso kroisz w cienkie podłużne paski, doprawiasz przyprawą do kurczaka oraz solą. Na każdy pasku mięsa układasz pasek boczku i zwijasz w roladkę.
2. Ziemniaki, obierasz myjesz kroisz w plasterki. Ziemniaki doprawiasz solą oraz przyprawą do ziemniaków. 3. Paprykę myjesz, usuwasz nasiona kroisz w szerokie paski. Cebulę obierasz, kroisz w plasterki. 4. Wszystkie składniki nadziewasz na wykałaczkę do szaszłyków w dowolnej kolejności. 5. Szaszłyki układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczesz w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
6. Gotowe, podajesz z ulubionym sosem. 7. Smacznego.