Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poszukiwaniu idealnych szaszłyków sięgnęłam po mięso z łopatki wieprzowej. I co? To jedne z lepszych szaszłyków jakie udało mi się zrobić:). Dzięki długiemu grillowaniu są miękkie i kruche.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13486
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6118
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13486
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6118
Składniki
1. Łopatkę kroimy w niedużą kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w krążki. Przygotowujemy marynatę: czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z pozostałymi składnikami. Przelewamy do pokrojonej łopatki, mieszamy.
2. Na patyczki do szaszłyków na zmianę nadziewamy kawałki mięsa i krążki cebuli, do wyczerpania składników.
3. Szaszłyki umieszczamy na mocno rozgrzanym grillu. Grillujemy do momentu aż cebula i mięso będą miękkie, co jakiś czas polewamy szaszłyki pozostałą marynatą.