Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poszukiwaniu idealnych szaszłyków sięgnęłam po mięso z łopatki wieprzowej. I co? To jedne z lepszych szaszłyków jakie udało mi się zrobić:). Dzięki długiemu grillowaniu są miękkie i kruche.
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 504
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 689
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1108
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 154
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 198
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6069
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 504
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 689
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1108
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 154
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 198
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6069
Składniki
1. Łopatkę kroimy w niedużą kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w krążki. Przygotowujemy marynatę: czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z pozostałymi składnikami. Przelewamy do pokrojonej łopatki, mieszamy.
2. Na patyczki do szaszłyków na zmianę nadziewamy kawałki mięsa i krążki cebuli, do wyczerpania składników.
3. Szaszłyki umieszczamy na mocno rozgrzanym grillu. Grillujemy do momentu aż cebula i mięso będą miękkie, co jakiś czas polewamy szaszłyki pozostałą marynatą.