Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z łososia w syropie klonowym"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 154
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 154
Składniki
Wymieszaj paprykę z syropem klonowym. Pokrój łososia na 3-centymetrowe kawałki. Przełóż do garnka lub miski, zalej syropem. Odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.
Pokrój cebulę na grubsze kawałki, tak, by można je nakłuć na patyczek do szaszłyków.
Nakłuwaj na zmianę kawałek łososia, pomidorek, kawałek łososia, cebulę itd.
Grilluj szaszłyki, około 5 minut, delikatnie odwracając na drugą stronę, aż łosoś i cebula nabiorą rumianego koloru.
Przed nakłuwaniem ryby i warzyw namocz patyczki do szaszłyków w wodzie (30 minut). Dzięki temu nie będą się przypalały w trakcie grillowania.Źródło: Olivia