Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste szaszłyki z mięsa mielonego idealna propozycja na grill ;-))
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 589
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1350
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 589
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1350
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, a następnie dodajemy ją do mięsa mielonego z resztą przypraw.
Mięso dokładnie łączymy z przyprawami. Niewielkie kule doprawionego mięsa nakładamy na patyk tak jak na zdjęciu poniżej.
Na każdym patyku powinny zmieścić się cztery mięsne kulki.
Szaszłyki układamy na grillu lub tak jak ja w halogen oven lub pieczemy w piekarniku.
Szaszłyki pieczemy około 20 minut w temp. 200'C. Smacznego !!!