Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste szaszłyki z mięsa mielonego idealna propozycja na grill ;-))
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15420
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 291
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2744
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4938
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15420
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 291
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2744
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4938
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, a następnie dodajemy ją do mięsa mielonego z resztą przypraw.
Mięso dokładnie łączymy z przyprawami. Niewielkie kule doprawionego mięsa nakładamy na patyk tak jak na zdjęciu poniżej.
Na każdym patyku powinny zmieścić się cztery mięsne kulki.
Szaszłyki układamy na grillu lub tak jak ja w halogen oven lub pieczemy w piekarniku.
Szaszłyki pieczemy około 20 minut w temp. 200'C. Smacznego !!!