Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki z roladek

Szaszłyki z roladek

Autor:

Przepisów i artykułów: 1122 Ocena: 13933

Dodano:

Odsłon: 746

Najlepszy pomysł na danie z fileta kurczaka, soczyste, chrupiące roladki faszerowane pieczoną cukinią i szynką, przygotowane w formie szaszłyków. Obok tego dania nikt nie przejdzie obojętny, a goście będą zachwyceni. Spróbuj i przekonaj się sam.

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 2 cukinie
  • 10 dag szynki w plastrach
  • 10 dag boczku parzonego w plastrach
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka
  • Wykałaczki do szaszłyków
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szaszłyki z roladek

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
    2. Każdy kawałek mięsa solimy i układamy po pasku boczku.

  2. 3. Cukinie myjemy, kroimy w podłużne paski. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Doprawiamy pieprzem oraz solą i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.

  3. 4. Następnie po upieczeniu cukinie układamy na boczku i przykrywamy plasterkiem szynki.

  4. 5. Mięso zwijamy roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    6. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

  5. 7. Po usmażeniu roladki kroimy w krążki dwucentymetrowe i nadziewamy na wykałaczki do szaszłyków.
    8. Podajemy z ulubioną surówką.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń