Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłykowe ślimaczki"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1198
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 101
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1027
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1198
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 101
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1027
Składniki
Mięso umyj, pokrój w plastry. Każdy plaster przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Do miseczki wlej 6-7 łyżek oleju, dodaj sok z cytryny, miód oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną marynatą zalej mięso, przykryj i odstaw do lodówki na całą noc.
Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. Mięso wyjmij z marynaty, każdy plaster posmaruj musztardą. Rozłóż na nich posiekaną natkę pietruszki a na niej plastry boczku. Zwiń formując roladki. Każdą roladkę owiń folią aluminiową i włóż do lodówki na ok. 3 godziny.
Schłodzone roladki wyjmij z folii i pokrój w plastry. Nadziej je na drewniane patyczki lub metalowe szpikulce. Wierzch posmaruj marynatą. Opiekaj na średnio rozgrzanym grillu po ok. 5 minut z każdej strony.
Rada: Mięso można posmarować zielonym pesto lub pastą z suszonych pomidorów.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 460 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie