Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłykowe ślimaczki"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22918
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 390
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104607
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22918
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 390
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104607
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Składniki
Mięso umyj, pokrój w plastry. Każdy plaster przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Do miseczki wlej 6-7 łyżek oleju, dodaj sok z cytryny, miód oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną marynatą zalej mięso, przykryj i odstaw do lodówki na całą noc.
Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. Mięso wyjmij z marynaty, każdy plaster posmaruj musztardą. Rozłóż na nich posiekaną natkę pietruszki a na niej plastry boczku. Zwiń formując roladki. Każdą roladkę owiń folią aluminiową i włóż do lodówki na ok. 3 godziny.
Schłodzone roladki wyjmij z folii i pokrój w plastry. Nadziej je na drewniane patyczki lub metalowe szpikulce. Wierzch posmaruj marynatą. Opiekaj na średnio rozgrzanym grillu po ok. 5 minut z każdej strony.
Rada: Mięso można posmarować zielonym pesto lub pastą z suszonych pomidorów.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 460 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie