Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szczupak duszony z jarzynami. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5328
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5328
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 99
Składniki
Warzywa umyć, obrać, posiekać drobno.
Szczupaka podzielić na dzwonka i posolić.
W rondlu ułożyć warstwami masło, jarzyny i rybę. Każdą warstwę szczupaka posypać pieprzem. Na wierzch położyć kawałek masła.
Dusić pod przykryciem ok. pół godziny.
Wyłożyć na półmisek ostrożnie, tak by ryba się nie rozpadła.Źródło: Życie na Gorąco Retro