Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szczupak duszony z jarzynami. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej"
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8388
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253710
Polecam.
Odsłon: 1481
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8388
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253710
Polecam.
Odsłon: 1481
Składniki
Warzywa umyć, obrać, posiekać drobno.
Szczupaka podzielić na dzwonka i posolić.
W rondlu ułożyć warstwami masło, jarzyny i rybę. Każdą warstwę szczupaka posypać pieprzem. Na wierzch położyć kawałek masła.
Dusić pod przykryciem ok. pół godziny.
Wyłożyć na półmisek ostrożnie, tak by ryba się nie rozpadła.Źródło: Życie na Gorąco Retro