Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Kajzerkę namocz. Odłóż jedno jajko, pozostałe ugotuj na twardo. Odcedź, wystudź. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso przełóż do miski. Dodaj odciśniętą bułeczkę, surowe jajko oraz cebulę i musztardę. Masę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz papryką, cząbrem, gorczycą, solą i pieprzem.
Jajka obierz. Oblep je mięsną masą. Uformuj spore klopsy. Obtocz je w bułce tartej. Smaż w głębokim oleju na złocisty kolor (ok. 10 minut). Podawaj np. z sosem chrzanowym i duszonymi warzywami. Gotowe danie udekoruj np. gałązkami koperku, natki i szczypiorku.Źródło: Tina