Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycel wiedeński z cielęciny jest bardzo delikatny i soczysty. Najlepiej smakuje świeżo usmażony, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby go podgrzać w piekarniku kolejnego dnia.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 44
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2314
Polecam.
Odsłon: 437
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 656
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1987
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 44
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2314
Polecam.
Odsłon: 437
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 656
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1987
Składniki
Cielęcinę umyj, osusz, a następnie pokrój w plastry. Rozbij dłonią albo delikatnie z pomocą tłuczka, przykrywając mięso torebką foliową, na cienki kawałek. Każdy plaster z jednej i z drugiej strony dopraw solą i pieprzem.
W jednej misce roztrzep jajka. Do drugiej miski wsyp mąkę pszenną. W trzecim naczyniu umieść bułkę tartą.
Każdy plaster cielęciny najpierw zamocz w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej. Rozgrzej mocno tłuszcz na patelni. Smaż z jednej i z drugiej strony na złoty kolor. Podawaj z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.