Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycel wiedeński z cielęciny jest bardzo delikatny i soczysty. Najlepiej smakuje świeżo usmażony, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby go podgrzać w piekarniku kolejnego dnia.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 94
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 1938
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 150
Pyszna jogurtowa babka z budyniem to kolejna propozycja na świąteczne tradycy...
Odsłon: 36050
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 94
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 1938
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 150
Pyszna jogurtowa babka z budyniem to kolejna propozycja na świąteczne tradycy...
Odsłon: 36050
Składniki
Cielęcinę umyj, osusz, a następnie pokrój w plastry. Rozbij dłonią albo delikatnie z pomocą tłuczka, przykrywając mięso torebką foliową, na cienki kawałek. Każdy plaster z jednej i z drugiej strony dopraw solą i pieprzem.
W jednej misce roztrzep jajka. Do drugiej miski wsyp mąkę pszenną. W trzecim naczyniu umieść bułkę tartą.
Każdy plaster cielęciny najpierw zamocz w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej. Rozgrzej mocno tłuszcz na patelni. Smaż z jednej i z drugiej strony na złoty kolor. Podawaj z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.