Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycel wiedeński z cielęciny jest bardzo delikatny i soczysty. Najlepiej smakuje świeżo usmażony, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby go podgrzać w piekarniku kolejnego dnia.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13551
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4260
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43185
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13551
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4260
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43185
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Składniki
Cielęcinę umyj, osusz, a następnie pokrój w plastry. Rozbij dłonią albo delikatnie z pomocą tłuczka, przykrywając mięso torebką foliową, na cienki kawałek. Każdy plaster z jednej i z drugiej strony dopraw solą i pieprzem.
W jednej misce roztrzep jajka. Do drugiej miski wsyp mąkę pszenną. W trzecim naczyniu umieść bułkę tartą.
Każdy plaster cielęciny najpierw zamocz w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej. Rozgrzej mocno tłuszcz na patelni. Smaż z jednej i z drugiej strony na złoty kolor. Podawaj z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.