Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycelki w sezamie"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1357
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3518
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1357
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3518
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Składniki
Schab umyj, wytrzyj do sucha. Każdy kawałek mięsa rozbij, formując owalne sznycelki. Kotlety posyp z obu stron solą i kolorowym pieprzem. Odstaw na około 20 minut.
Obydwa rodzaje sezamu wymieszaj z bułką tartą oraz mielonym chili, wysyp na talerzyk. Na głęboki talerz wbij jajko, dolej do niego mleko i roztrzep widelcem. Na trzeci talerzyk wsyp mąkę pszenną.
Sznycelki obtocz w mące. Następnie panieruj w jajku i bułce z sezamem. Panierkę dociśnij dłonią do mięsa. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Na gorący tłuszcz wkładaj sznycelki i smaż je na rumiano, po 3–4 minuty z każdej strony. Gotowe kotlety osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Udekoruj cząstkami limonki i pokrojoną w plasterkami papryczką chili.Źródło: Naj