Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycelki w sezamie"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 184
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 184
Składniki
Schab umyj, wytrzyj do sucha. Każdy kawałek mięsa rozbij, formując owalne sznycelki. Kotlety posyp z obu stron solą i kolorowym pieprzem. Odstaw na około 20 minut.
Obydwa rodzaje sezamu wymieszaj z bułką tartą oraz mielonym chili, wysyp na talerzyk. Na głęboki talerz wbij jajko, dolej do niego mleko i roztrzep widelcem. Na trzeci talerzyk wsyp mąkę pszenną.
Sznycelki obtocz w mące. Następnie panieruj w jajku i bułce z sezamem. Panierkę dociśnij dłonią do mięsa. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Na gorący tłuszcz wkładaj sznycelki i smaż je na rumiano, po 3–4 minuty z każdej strony. Gotowe kotlety osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Udekoruj cząstkami limonki i pokrojoną w plasterkami papryczką chili.Źródło: Naj