Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne przemielone mięsko z surowych płatów z karpia w postaci sznycelków.
U nas jest to żelazne danie na Wigilię. I tylko na Wigilię podawane. Jest tr...
Odsłon: 1554
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 462
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 684
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 462
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 684
Składniki
Filety z surowego karpia– 1 kg przepuszczam przez maszynkę razem z dwoma cebulami, małym porem, natką pietruszki( garść), 2 marchewki wcześniej lekko podgotowanych- 5 min i wystudzonych. Do przemielonego mięsa dodaję ćwierć szklanki bulionu warzywnego wegeta, przyprawa do ryby, pieprz, szczypta lubczyku. Razem mieszam i dodaję 2 żółtka. Potem formuje kotlety obtaczam w bułce tartej lub w mące kukurydzianej. Smażę na oleju z dodatkiem masła.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierś faszerowana mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
Dania główne
Jaskółcze gniazda
Dania główne
Pierś faszerowana szpinakowym pesto
Dania główne
Obiad wielkanocny Ewy Wachowicz
Pierś faszerowana mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
Gdy przejadły nam się już kotlety z piersi kurczaka, alternatywą może być ta...
Odsłon: 27
Jaskółcze gniazda
Super połączenie miesa i jajka połączone z aromatycznymi przyprawami podane z...
Odsłon: 27