Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne przemielone mięsko z surowych płatów z karpia w postaci sznycelków.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8680
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327968
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8680
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327968
Składniki
Filety z surowego karpia– 1 kg przepuszczam przez maszynkę razem z dwoma cebulami, małym porem, natką pietruszki( garść), 2 marchewki wcześniej lekko podgotowanych- 5 min i wystudzonych. Do przemielonego mięsa dodaję ćwierć szklanki bulionu warzywnego wegeta, przyprawa do ryby, pieprz, szczypta lubczyku. Razem mieszam i dodaję 2 żółtka. Potem formuje kotlety obtaczam w bułce tartej lub w mące kukurydzianej. Smażę na oleju z dodatkiem masła.