Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne przemielone mięsko z surowych płatów z karpia w postaci sznycelków.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Filety z surowego karpia– 1 kg przepuszczam przez maszynkę razem z dwoma cebulami, małym porem, natką pietruszki( garść), 2 marchewki wcześniej lekko podgotowanych- 5 min i wystudzonych. Do przemielonego mięsa dodaję ćwierć szklanki bulionu warzywnego wegeta, przyprawa do ryby, pieprz, szczypta lubczyku. Razem mieszam i dodaję 2 żółtka. Potem formuje kotlety obtaczam w bułce tartej lub w mące kukurydzianej. Smażę na oleju z dodatkiem masła.