Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle mielone.

Sznycle mielone.

Autor:

Przepisów i artykułów: 179 Ocena: 2606

Dodano:

Odsłon: 35686

Dodanie zimnej wody do surowego mięsa mielonego powoduje, że sznycle są delikatne i pyszne.

Składniki

  • -Mięso mielone (łopatka) - 1 kg
  • -Jajko - 2 szt
  • -Mąka pszenna - 4 łyżki
  • -Sól, pieprz - do smaku
  • -Zimna woda - ok. 1/4 szklanki
  • -Zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
  • -Bułka tarta do obtoczenia
  • -Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Podczas wyrabiania dodawać zimnej wody, wyrabiać do momentu, aż mięso odchodzi od ręki.

  2. Formować sznycle, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

  3. Podawać z ziemniakami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anonymous.270181 08 listopada 2016 Pyszne to będą jak dodasz czosnek ,cebulkę i namoczoną bułkę jak pisze Bellajaga

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellajaga 08 listopada 2016 Dziwny przepis,moje sznycelki bez czosnku,lekko podsmażonej cebulki oraz moczonej suchej piętki chleba nie znajdą ochotników, ale widać są inne przepisy na to danie.
Raz dodałam starte pieczarki,też były pyszne.
Odpowiedzi: 2 ▼

23 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń