Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle z indyka w porach

Sznycle z indyka w porach

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 127

Dodano:

Odsłon: 2789

Pyszne danie obiadowe. Pasuje do ryżu, każdej kaszy i ziemniaków.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sznycle z indyka w porach

Przygotowanie

  1. Sznycle (okolo 1 cm każdy) posolic, popiepszyć, obtoczyć z mące i obsmażyć na oliwie z każdej strony.
    Zdjąć z patelni

  2. Na patelnię po sznyclach wrzucić łyżkę masła, posiekaną biąłę część pora oraz marchewkę startą na grubych oczkach.

  3. Po podsmażeniu warzyw włożyć na patelnię sznycle i zalać bulionem.
    Dusić około 15 minut -- w połowie czasu przewracając mięso.

    Podawać posypane świeżym koperkiem

    Smacznego <3

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń