Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycle z dużą ilością warzyw i orzeszkami ziemnymi to smaczna propozycja na świąteczny obiad.Polecam.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1466
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1647
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1466
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1647
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Pokrojone filety natrzeć solą i pieprzem
Marchew zetrzeć na grubej tarce, pora i łodygi selera pokroić w paski, a cebulę i czosnek posiekać.
Na patelni grillowej podsmażyć indyka do lekkiego zrumienienia /można smażyć na zwykłej patelni, ale z dodatkiem oliwy z oliwek/, dodać warzywa /bez czosnku/ i jeszcze trochę smażyć.
Następnie wlać bulion i dusić pod przykryciem ok.40 minut.Doprawić solą i pieprzem.
W tym czasie zmiksować chleb i orzeszki i wymieszać razem z czosnkiem.
Z patelni wyjąć sznycle i odcedzić warzywa, a do bulionu dodać zmiksowane orzeszki i chleb i czosnek. Dokładnie wymieszać
Sznycle podawać na gorąco z warzywami polane przygotowanym sosem. Życzę SMACZNEGO!