Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 8091
Dodano: 29.03.2012
Odsłon: 11311
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Pokrojone filety natrzeć solą i pieprzem
Marchew zetrzeć na grubej tarce, pora i łodygi selera pokroić w paski, a cebulę i czosnek posiekać.
Na patelni grillowej podsmażyć indyka do lekkiego zrumienienia /można smażyć na zwykłej patelni, ale z dodatkiem oliwy z oliwek/, dodać warzywa /bez czosnku/ i jeszcze trochę smażyć.
Następnie wlać bulion i dusić pod przykryciem ok.40 minut.Doprawić solą i pieprzem.
W tym czasie zmiksować chleb i orzeszki i wymieszać razem z czosnkiem.
Z patelni wyjąć sznycle i odcedzić warzywa, a do bulionu dodać zmiksowane orzeszki i chleb i czosnek. Dokładnie wymieszać
Sznycle podawać na gorąco z warzywami polane przygotowanym sosem. Życzę SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Jagoda50 30 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetyczne danie i tak pieknie podane.54 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 29 marca 2012Zgłoś do usunięcia
bardzo ekskluzywna potrawa,na pewno będzie "gwiazdą " na świątecznym stole !2 Kto głosował? | Odpowiedz

magusia87 29 marca 2012Zgłoś do usunięcia
mniam kocham orzechy!4 Kto głosował? | Odpowiedz