Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ,zarazem apetyczne sznycle ze smażonym jajkiem i cebulą.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34111
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1284
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34111
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1284
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Składniki
Sznycle oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na maśle ,wbijamy 2 jajka i smażymy ,ciągle mieszając. Usmażone jajka dzielimy na cztery porcje wykładamy na sznycle (rozsmarowujemy po całości) ,zwijamy i obtaczamy w mące. W misce wbijamy jajo ,dodajemy jogurt i mąkę (masa ma być gęsta). Wyrabiamy na jednolitą masę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sznycle zanurzamy w cieście i smażymy ze wszystkich stron na rumiany kolor.