Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ,zarazem apetyczne sznycle ze smażonym jajkiem i cebulą.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666248
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 76
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 522
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5729
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 975
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 261
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666248
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 76
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 522
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5729
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 975
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 261
Składniki
Sznycle oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na maśle ,wbijamy 2 jajka i smażymy ,ciągle mieszając. Usmażone jajka dzielimy na cztery porcje wykładamy na sznycle (rozsmarowujemy po całości) ,zwijamy i obtaczamy w mące. W misce wbijamy jajo ,dodajemy jogurt i mąkę (masa ma być gęsta). Wyrabiamy na jednolitą masę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sznycle zanurzamy w cieście i smażymy ze wszystkich stron na rumiany kolor.