Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie idealnie pasuje do ziemniaków i mizerii :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 932
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1892
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6457
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 932
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1892
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6457
Składniki
Bułkę lub kromkę moczymy w wodzie. Do miski wkładamy mięso mielone,rozmoknięty chleb/bułkę,wbijamy jajko,dodajemy czubricę,sól i pieprz i energicznie mieszamy na jednolitą masę.
Kroimy pieczarki w paski w ćwiartki i smażymy na oleju. Dodajemy pieprz i sól.
Na talerz wysypujemy sporo bułki tartej. Formujemy z mięsa placuszki,nakładając do środka trochę pieczarek i zaklejając mięsem,tak aby powstały spłaszczone kulki (kotleciki). Trzeba zrobić to dokładnie inaczej pieczarki wysypią się z kotletów podczas smażenia. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Usmażone kotlety podajemy z koperkiem na wierzchu lub jeśli zostało nam jeszcze pieczarek z pieczarkami. Smacznego :)