Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie idealnie pasuje do ziemniaków i mizerii :)
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 12
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 25
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 280
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 12
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 25
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 280
Składniki
Bułkę lub kromkę moczymy w wodzie. Do miski wkładamy mięso mielone,rozmoknięty chleb/bułkę,wbijamy jajko,dodajemy czubricę,sól i pieprz i energicznie mieszamy na jednolitą masę.
Kroimy pieczarki w paski w ćwiartki i smażymy na oleju. Dodajemy pieprz i sól.
Na talerz wysypujemy sporo bułki tartej. Formujemy z mięsa placuszki,nakładając do środka trochę pieczarek i zaklejając mięsem,tak aby powstały spłaszczone kulki (kotleciki). Trzeba zrobić to dokładnie inaczej pieczarki wysypią się z kotletów podczas smażenia. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Usmażone kotlety podajemy z koperkiem na wierzchu lub jeśli zostało nam jeszcze pieczarek z pieczarkami. Smacznego :)