Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie idealnie pasuje do ziemniaków i mizerii :)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 291
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 291
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Składniki
Bułkę lub kromkę moczymy w wodzie. Do miski wkładamy mięso mielone,rozmoknięty chleb/bułkę,wbijamy jajko,dodajemy czubricę,sól i pieprz i energicznie mieszamy na jednolitą masę.
Kroimy pieczarki w paski w ćwiartki i smażymy na oleju. Dodajemy pieprz i sól.
Na talerz wysypujemy sporo bułki tartej. Formujemy z mięsa placuszki,nakładając do środka trochę pieczarek i zaklejając mięsem,tak aby powstały spłaszczone kulki (kotleciki). Trzeba zrobić to dokładnie inaczej pieczarki wysypią się z kotletów podczas smażenia. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Usmażone kotlety podajemy z koperkiem na wierzchu lub jeśli zostało nam jeszcze pieczarek z pieczarkami. Smacznego :)