Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mam ochotę na rybę...
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 383
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11821
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 460
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 124
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 692
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 383
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11821
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 460
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 124
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 692
Składniki
Mielimy rybę i mieszamy z namoczoną i odciśniętą bułką, posiekaną cebulką i czosnkiem.
Dodajemy jajko i łyżkę oliwy z oliwek, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem (pieprzu możemy dać więcej niż zazwyczaj).
Delikatnie formujemy sznycle - czym mniejsze tym smaczniejsze. Do środka każdego wkładamy 2-3 małe kawałeczki sera. Obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na oliwie z obu stron.
Kładziemy na talerz i jak najszybciej układamy na każdym cienki plasterek gorgonzoli, tak aby lekko roztopił się pod wpływem ciepła.
Możemy podawać z ziemniakami, lub ryżem.
Smacznego :)