Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mam ochotę na rybę...
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1687
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1490
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1706
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1687
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1490
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1706
Składniki
Mielimy rybę i mieszamy z namoczoną i odciśniętą bułką, posiekaną cebulką i czosnkiem.
Dodajemy jajko i łyżkę oliwy z oliwek, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem (pieprzu możemy dać więcej niż zazwyczaj).
Delikatnie formujemy sznycle - czym mniejsze tym smaczniejsze. Do środka każdego wkładamy 2-3 małe kawałeczki sera. Obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na oliwie z obu stron.
Kładziemy na talerz i jak najszybciej układamy na każdym cienki plasterek gorgonzoli, tak aby lekko roztopił się pod wpływem ciepła.
Możemy podawać z ziemniakami, lub ryżem.
Smacznego :)