Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mam ochotę na rybę...
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
Mielimy rybę i mieszamy z namoczoną i odciśniętą bułką, posiekaną cebulką i czosnkiem.
Dodajemy jajko i łyżkę oliwy z oliwek, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem (pieprzu możemy dać więcej niż zazwyczaj).
Delikatnie formujemy sznycle - czym mniejsze tym smaczniejsze. Do środka każdego wkładamy 2-3 małe kawałeczki sera. Obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na oliwie z obu stron.
Kładziemy na talerz i jak najszybciej układamy na każdym cienki plasterek gorgonzoli, tak aby lekko roztopił się pod wpływem ciepła.
Możemy podawać z ziemniakami, lub ryżem.
Smacznego :)