Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne danie. Lubię makaron, dlatego podałam sznycle na makaronie, który świetnie komponuje się ze śmietanowym sosem.
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14310
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19444
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13129
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1774
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14310
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19444
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13129
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1774
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kotlety myjemy, osuszamy, rozbijamy cienko, oprószamy solą i pieprzem. Liście bazylii płuczemy, osuszamy, układamy na środku mięsa i przykrywamy je szynką parmeńską, przypinając ją wykałaczkami. Smażymy na patelni, na rozgrzanej oliwie z obu stron po ok. 5 minut. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
Na patelnię wlewamy bulion i śmietanę, zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami, sokiem z cytryny i otartą skórką z cytryny. Lubię gdy sos jest gęsty, dlatego zagęściłam go niewielką ilością mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w niedużej ilości zimnej wody. Sznycle podajemy na ugotowanym makaronie i polewamy sosem ziołowym.