Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tanie i wykwintne danie dla wymagających
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1124
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1272
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 474
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1124
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1272
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 474
Składniki
Ugotować szparagi w osolonej wodzie. Przygotować sos holenderski (Masło roztopić, zagotować i od razu ściągnąć z pieca. Ściągnąć łyżką cedzakową biały nalot z masła. Żółtka, wodę, sok z cytryny, sól i pieprz ubić na parze. (tj. Włożyć garnek z jajkami i resztą składników do drugiego, większego garnka z gotującą się wodą tak, aby woda z większego garnka nie dotykała mniejszego i ubić jajka mikserem). Teraz należy uważać, aby woda w garnku tylko delikatnie się gotowała. Dalej miksując, dodawać najpierw po łyżeczce, a później po łyżce roztopionego masła. (Im wolniej dodamy masło, tym lepsza konsystencja sosu). Sos wychodzi gęsty, o konsystencji majonezu. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku.) Ugotowane szparagi wymieszać z sosem i drobno pokrojoną rukolą. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i usmażona białą kiełbasą.