Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tanie i wykwintne danie dla wymagających
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 364
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9680
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6081
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 364
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9680
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6081
Składniki
Ugotować szparagi w osolonej wodzie. Przygotować sos holenderski (Masło roztopić, zagotować i od razu ściągnąć z pieca. Ściągnąć łyżką cedzakową biały nalot z masła. Żółtka, wodę, sok z cytryny, sól i pieprz ubić na parze. (tj. Włożyć garnek z jajkami i resztą składników do drugiego, większego garnka z gotującą się wodą tak, aby woda z większego garnka nie dotykała mniejszego i ubić jajka mikserem). Teraz należy uważać, aby woda w garnku tylko delikatnie się gotowała. Dalej miksując, dodawać najpierw po łyżeczce, a później po łyżce roztopionego masła. (Im wolniej dodamy masło, tym lepsza konsystencja sosu). Sos wychodzi gęsty, o konsystencji majonezu. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku.) Ugotowane szparagi wymieszać z sosem i drobno pokrojoną rukolą. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i usmażona białą kiełbasą.