Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tanie i wykwintne danie dla wymagających
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44664
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182106
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44664
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182106
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Składniki
Ugotować szparagi w osolonej wodzie. Przygotować sos holenderski (Masło roztopić, zagotować i od razu ściągnąć z pieca. Ściągnąć łyżką cedzakową biały nalot z masła. Żółtka, wodę, sok z cytryny, sól i pieprz ubić na parze. (tj. Włożyć garnek z jajkami i resztą składników do drugiego, większego garnka z gotującą się wodą tak, aby woda z większego garnka nie dotykała mniejszego i ubić jajka mikserem). Teraz należy uważać, aby woda w garnku tylko delikatnie się gotowała. Dalej miksując, dodawać najpierw po łyżeczce, a później po łyżce roztopionego masła. (Im wolniej dodamy masło, tym lepsza konsystencja sosu). Sos wychodzi gęsty, o konsystencji majonezu. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku.) Ugotowane szparagi wymieszać z sosem i drobno pokrojoną rukolą. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i usmażona białą kiełbasą.