Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szparagi z polędwiczkami wieprzowymi"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 247
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 177
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 247
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 177
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić. Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, włożyć do osolonego wrzątku, dodać obierki, gotować ok. 12 minut. Szparagi wyjąć, a wywar z obierkami gotować dalej, zredukować o połowę.
Marchew i cukinię pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki, czosnek przecisnąć przez praskę.
Polędwiczki umyć, oczyścić z błon, pokroić na kawałki. Zrumienić na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni. Na oleju spod mięsa przesmażyć marchew i pieczarki, dodać cukinię, czosnek i mięso.
Wlać wywar i wino, dusić 20 minut, przyprawić solą i pieprzem. Podawać ze szparagami, posypane tymiankiem.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium