Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie ze szparagami które pokochasz!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Nastaw piekarnik na 200 stopni. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Odłam zdrewniałe końce szparagów i ugotuj szparagi w osolonej wodzie przez 10 minut. Filety z kurczaka przekrój wzdłuż na połowy i lekko rozbij tłuczkiem. Posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem i dopraw solą, pieprzem i bazylią. Weź 3 szparagi, owiń je filetem z kurczaka oraz szynką. Podobnie zrób z resztą szparagów. Przełóż roladki do naczynia żaroodpornego, posyp parmezanem i piecz przez 30 minut. Zjedz z ziemniakami.