Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie ze szparagami które pokochasz!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2016
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 227
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 1731
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1327
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2016
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 227
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 1731
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1327
Składniki
Nastaw piekarnik na 200 stopni. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Odłam zdrewniałe końce szparagów i ugotuj szparagi w osolonej wodzie przez 10 minut. Filety z kurczaka przekrój wzdłuż na połowy i lekko rozbij tłuczkiem. Posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem i dopraw solą, pieprzem i bazylią. Weź 3 szparagi, owiń je filetem z kurczaka oraz szynką. Podobnie zrób z resztą szparagów. Przełóż roladki do naczynia żaroodpornego, posyp parmezanem i piecz przez 30 minut. Zjedz z ziemniakami.