Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie ze szparagami które pokochasz!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3832
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3829
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3832
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3829
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Składniki
Nastaw piekarnik na 200 stopni. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Odłam zdrewniałe końce szparagów i ugotuj szparagi w osolonej wodzie przez 10 minut. Filety z kurczaka przekrój wzdłuż na połowy i lekko rozbij tłuczkiem. Posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem i dopraw solą, pieprzem i bazylią. Weź 3 szparagi, owiń je filetem z kurczaka oraz szynką. Podobnie zrób z resztą szparagów. Przełóż roladki do naczynia żaroodpornego, posyp parmezanem i piecz przez 30 minut. Zjedz z ziemniakami.