Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szparagowa na maśle"
Jak wygląda prawdziwa kremówka wadowicka, czyli ponoć ulubione ciastko Jana P...
Odsłon: 16861
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 333
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 333
Składniki
Zielone szparagi opłucz pod bieżącą wodą, oczyść starannie, odetnij zdrewniałe końcówki. Po oczyszczeniu pokrój je na krótsze kawałki i wrzuć do garnka.
Kawałki szparagów zalej bulionem (może być z kostki). Gotuj na małym ogniu pod przykryciem nie dłużej niż 15 minut. W tym czasie oczyść i opłucz białą część pora, posiekaj w cienkie krążki.
Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć krążki pora, smaż kilka minut. Przełóż do bulionu ze szparagami, gotuj razem jeszcze kilka minut. Zdejmij zupę z ognia i zmiksuj całość na gładki krem (kawałki szparagów odłóż do dekoracji). Połącz z kremówką.
Gotową zupę dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem. Tosty zrumień w tosterze lub na suchej patelni. Pokrój w kosteczkę. Zupę rozlej do miseczek. Udekoruj odłożonymi szparagami oraz opłukanymi i osuszonymi gałązkami koperku. Osobno podaj na stół grzanki.
Czas ok. 30 min; porcja - 270 kcal, cena 2,90 złŹródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 69
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1900