Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso z kurczaka, owinięte aromatycznym boczkiem, w sosie serowym z dodatkiem jajka, podane na szparagach z pomidorami
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 188
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1946
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 188
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1946
Składniki
1. Szaragi myjemy, obcinamy twarde końcówki i gotujemy w osolonej wodzie 10 minut, następnie na patelnie wlewamy olej, rozgrzewamy i przekładamy szparagi, dodajemy pomidorki koktajlowe, prużymy 5 minut i odstawiamy na bok
2. Mięso kroimy na mniejsze podłużne kawałki, doprawiamy solą oraz przyprawą curry 3. Każdy kawałek mięsa owijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy 25 minut 180°C w rozgrzanym piekarniku
4. W tym czasie, co piecze nam się mięso robi sos, do naczynia wlewamy śmietanę, wbijamy jajko, dodajemy straty na tarce o dużych oczach ser żółty, doprawiamy pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy i wlewamy do małego rondelka i gotujemy do chwili rozpuszczenia się sera. Gotowy sos wylewamy na dno półmiska lub dowolnego naczynia
5. Na sos wykładamy warzywa a następnie kawałki kurczaka
6. Danie gotowe 7. Smacznego