Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17835
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1905
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15712
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17835
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1905
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15712
Składniki
Pierś z kurczaka ugotować z marchewka małą w wegecie z cebulka malutką.
Szpinak zrobić na parze (czyli wkładamy pokrojony szpinak do garnka, a garnek do większego garnka w którym jest gotująca sie woda) jak jest już mięki dodajemy starta gałkę muszkatołowa paprykę słodką, odrobinę papryki ostrej i pieprzu ziołowego, sól, odrobinkę magi, czosnek przeciśnięty przez praskę. Jeszcze odrobinę na parze następnie kroimy ugotowaną pierś i obrany i pokrojony pomidor. Dodajemy masło zamieszać i gotowe.
Gotujemy makaron. Ugotowany makaron wykładamy na talerz i nakładamy szpinak i gotowe.
Nie pisałam ilości robiłam na oko. oczywiście można też pierś i szpinak usmażyć na patelni, lecz ja mam niestety djete i mi nie wolno nic smażonego
SMACZNEGO!