Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, łatwy w przygotowaniu sposób na szybki obiad. Smaczne!
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Składniki
Pozwolic, aby szpinak rozmroził się wcześniej w naturalny sposób w misce (ok. 2h)
Ugotowac makaron wedlug przepisu producenta. Ser zetrzec na tarce z grubymi oczkami.
Szpinak przełożyć do garnka i zagotować na małym ogniu z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku i oleju.
W kubku zamieszać śmietanę i szczyptę soli, dodać dwie łyżki gorącego szpinaku, aby śmietana nie ścięła się.
Zawartość kubka wlać ostrożnie do garnka, zamieszać dokładnie. Pozwolić, aby sos zagotował się.
Przyprawić do smaku pieprzem, sola. UWAGA- często można spotkać czosnek, który nie daje prawdziwego smaku (made in China)! W takim przypadku można poratować się sproszkowanym czosnkiem.
Przygotować talerze, nałożyć porcje makaronu, na to sos szpinakowy i starty ser. Podawać na gorąco. SMACZNEGO!
Dobra rada: Aby zniwelować zapach czosnku z ust, można rzuć przez chwile listek świeżej natki pietruszki:)