Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpinakowa miruna z wiórkami kokosowymi"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Filety z miruny umyj, osusz, zalej mlekiem, odstaw na godzinę. Szpinak (jeśli jest mrożony) odparuj na patelni. Świeże liście przebierz, sparz na sicie wrzątkiem.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Szpinak, czosnek, jajko, mąkę i wiórki kokosowe wymieszaj, a potem zmiksuj na gładką masę. Przypraw gałką muszkatołową, pieprzem ziołowym i solą.
Filety rybne osącz, pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Ryby zanurz w szpinakowym cieście, przykryj folią aluminiową. Wstaw do lodówki na około pół godziny.
Olej rozgrzej na patelni, ułóż kawałki ryby. Smaż z każdej strony po ok. 3 minuty. Rozłóż na tale rzu, udekoruj plasterkami cytryny i listkami bazylii. Podawaj z ziemniakami lub pieczywem.Źródło: Chwila dla Ciebie