Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, polecam smakoszom szpinaku :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4610
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 878
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8323
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13153
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 471
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4610
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 878
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8323
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13153
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 471
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 146
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem, dodać żółtka, sól i zimną margarynę. Wszystko posiekać nożem. Zagnieść i uformować kulę. Owinąć we folię i umieścić w zamrażalniku na 1/2 godziny. Po tym czasie ciastem wyłożyć blaszkę, nakłuć gęsto widelcem. Obciążyć i piec 20 minut w 160* Szpinak dusimy na maśle, wgniatamy czosnek, lekko podlewamy wodą, solimy do smaku. Dodajemy pokruszony ser. w osobnym rondelku miksujemy jaja z dodatkowymi białkami i śmietaną. Doprawiamy do smaku. Radzę użyć mniej soli, ze względu na to, że ser jest już słony. Masę wylewamy na podpieczone ciasto i ponownie pieczemy 20 minut w 160*