Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, polecam smakoszom szpinaku :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5579
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29920
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 257
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19654
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1142
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5579
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29920
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 257
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19654
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1142
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem, dodać żółtka, sól i zimną margarynę. Wszystko posiekać nożem. Zagnieść i uformować kulę. Owinąć we folię i umieścić w zamrażalniku na 1/2 godziny. Po tym czasie ciastem wyłożyć blaszkę, nakłuć gęsto widelcem. Obciążyć i piec 20 minut w 160* Szpinak dusimy na maśle, wgniatamy czosnek, lekko podlewamy wodą, solimy do smaku. Dodajemy pokruszony ser. w osobnym rondelku miksujemy jaja z dodatkowymi białkami i śmietaną. Doprawiamy do smaku. Radzę użyć mniej soli, ze względu na to, że ser jest już słony. Masę wylewamy na podpieczone ciasto i ponownie pieczemy 20 minut w 160*