Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowe kopytka z pysznymi dodatkami
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425314
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10767
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425314
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10767
Składniki
* obrane ćwiartki ziemniaków gotujemy z 1,5łyżki soli szpinak gotujemy do miękkości na kostce rosołowej * ugotowane ziemniaki ubijamy, dodajemy do 1,5 szklanki przesianej mąki szpinak cedzimy, blendujemy - "papkę" dodajemy do ziemniaków i mąki przyprawiamy solą i pieprzem, ugniatamy ciasto * ciasto dzielimy na kawałki, kształtujemy wałeczki - spłaszczamy nożem i tniemy na podobnej wielkości kawałki * kopytka wrzucamy na gotującą się wodę, wyciągamy od razu gdy wypłyną na wierzch!
* na patelni roztapiamy masło i wlewamy wino * dodajemy pomidorki koktajlowe (połówki) i orzeszki Pini, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem* sos musi się trochę zredukować, pomidorki mają być miękkie (ale nie za bardzo!) * gotowe kopytka wrzucamy na patelnię, mieszamy i przekładamy na talerz * rukolę można dodać do sosu, lub świeżą ozdobić talerz - położyć na niej kopytka :) danie dla 2 - 4 osób