Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mamy czerstwy chleb. Można wykorzystać w połączeniu z zapomnianymi szprotkami. Do tego dowolny sos, sałata i obiad gotowy.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35755
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1224
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6062
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35755
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1224
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6062
        
        
                Składniki
Pokroiłem czerstwy chleb, który następnie zalałem bulionem, odstawiłem. Czosnek i cebulę drobno pokroiłem, zeszkliłem na niewielkiej ilości oliwy. Dodałem suszony tymianek i bazylię. Tak przygotowaną cebulę dodałem do chleba. Następnie dodałem odsączone z oleju szprotki i szprotki w pomidorach, wbiłem jajka. Dokładnie wyrobiłem masę, doprawiłem solą i pieprzem. Uformowałem okrągłe pulpety, które panierowałem grubo w bułce tartej. Smażyłem na złoto na małej ilości oleju ( pulpety są tłuste same w sobie).