Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone plastry karczku podane z ziemniakami i buraczkami.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 655
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 655
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Składniki
Wymyte buraki gotujemy w skórkach około godziny, do ich miękkości. Ugotowane buraki studzimy, obieramy ze skórki i trzemy na wiórki. Starte buraczki doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z kiszonej kapusty lub cytryny do smaku i smażymy na rozgrzanym maśle. Plastry karczku doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron na rumiany kolor, podlewamy wodą i smażymy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec musimy odparować wodę z patelni. Smażymy na dużym ogniu bez przykrycia do momentu wyparowania wody. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone plastry karczku podajemy z ziemniakami i buraczkami, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego !!!