Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone plastry karczku podane z ziemniakami i buraczkami.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1021
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 344
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3196
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 633
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1021
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 344
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3196
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 633
Składniki
Wymyte buraki gotujemy w skórkach około godziny, do ich miękkości. Ugotowane buraki studzimy, obieramy ze skórki i trzemy na wiórki. Starte buraczki doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z kiszonej kapusty lub cytryny do smaku i smażymy na rozgrzanym maśle. Plastry karczku doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron na rumiany kolor, podlewamy wodą i smażymy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec musimy odparować wodę z patelni. Smażymy na dużym ogniu bez przykrycia do momentu wyparowania wody. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone plastry karczku podajemy z ziemniakami i buraczkami, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego !!!