Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone plastry karczku podane z ziemniakami i buraczkami.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15376
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4600
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 268
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2707
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4840
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15376
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4600
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 268
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2707
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4840
Składniki
Wymyte buraki gotujemy w skórkach około godziny, do ich miękkości. Ugotowane buraki studzimy, obieramy ze skórki i trzemy na wiórki. Starte buraczki doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z kiszonej kapusty lub cytryny do smaku i smażymy na rozgrzanym maśle. Plastry karczku doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron na rumiany kolor, podlewamy wodą i smażymy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec musimy odparować wodę z patelni. Smażymy na dużym ogniu bez przykrycia do momentu wyparowania wody. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone plastry karczku podajemy z ziemniakami i buraczkami, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego !!!