Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone plastry karczku podane z ziemniakami i buraczkami.
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22125
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 122
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22125
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 122
Składniki
Wymyte buraki gotujemy w skórkach około godziny, do ich miękkości. Ugotowane buraki studzimy, obieramy ze skórki i trzemy na wiórki. Starte buraczki doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z kiszonej kapusty lub cytryny do smaku i smażymy na rozgrzanym maśle. Plastry karczku doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron na rumiany kolor, podlewamy wodą i smażymy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec musimy odparować wodę z patelni. Smażymy na dużym ogniu bez przykrycia do momentu wyparowania wody. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone plastry karczku podajemy z ziemniakami i buraczkami, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego !!!