Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy kilka prostych składników i odrobina chęci, aby powstała pizza
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19379
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13103
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1751
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232216
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19379
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13103
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1751
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232216
Składniki
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Dolewamy do tego wodę, olej oraz wbijamy jajko. Całość zagniatamy na jednolitą i sprężystą masę.
Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blachy do pieczenia. Smarujemy je przecierem pomidorowym, układamy ser i szynkę (bądź inne ulubione składniki) i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wsuwamy blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut.