Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy kilka prostych składników i odrobina chęci, aby powstała pizza
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1555
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1308
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1378
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1273
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1555
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1308
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1378
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1273
Składniki
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Dolewamy do tego wodę, olej oraz wbijamy jajko. Całość zagniatamy na jednolitą i sprężystą masę.
Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blachy do pieczenia. Smarujemy je przecierem pomidorowym, układamy ser i szynkę (bądź inne ulubione składniki) i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wsuwamy blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut.