Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo proste, szybkie i pyszne danie. Pizza na cieście francuskim z pysznymi dodatkami.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2604
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1090
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4889
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 395
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 861
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10934
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2604
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1090
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4889
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 395
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 861
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10934
Składniki
Do zrobienia sosu użyłam domowego "Ketchupu" z tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-ketchup-idealny-do-sosow,1927235,sprytnachochla.html ale możecie wykorzystać np. passatę pomidorową. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni. Dodajemy sos pomidorowy i smażymy na małym ogniu, bez przykrycia. Sos powinien się zredukować - ma być gęsty. Pod koniec dodajemy zioła prowansalskie. Ciasto francuskie możemy robić w całości, lub podzielić na pół. Boki ciasta (niecały centymetr) zawijamy na górę i lekko dociskamy. Środek smarujemy gęstym sosem. Wykładamy dodatki - salami, pomidory, oliwki, ostre papryczki i mozzarellę. Pieczemy w 190 stopniach z termoobiegiem 15 minut. Przed podaniem można posypać ziołami prowansalskimi.