Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, łatwe i tanie azjatyckie danie. Smażony ryż i warzywa z Woka.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 94
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2688
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2106
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 94
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2688
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2106
Składniki
-W Woku, podsmażamy niewielką ilość oliwy i stopniowo wrzucamy warzywa. (Pamiętajmy by wcześniej ugotować ryż, a potrzebujemy na to ok. 10-15minut. Ułatwi to dalszy przebieg przyrządzania potrawy.)
-Dodajemy przyprawy, na zdjęciu kmin rzymski.
-Pod koniec dodajemy kilka kropel sosu sojowego i wszystko mieszamy. Smażymy na średnim ogniu przez kolejne parę minut.
-Przez praskę od czosnku przeciskamy niewielką ilość imbiru. Dzięki takiej metodzie, imbir puści soki co zwiększy walory zapachowo-smakowe dania.
-Dodajemy ryż i smażymy na małym ogniu przez 2-3minuty.
-Danie jest gotowe do spożycia zaraz po przygotowaniu.