Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, łatwe i tanie azjatyckie danie. Smażony ryż i warzywa z Woka.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Składniki
-W Woku, podsmażamy niewielką ilość oliwy i stopniowo wrzucamy warzywa. (Pamiętajmy by wcześniej ugotować ryż, a potrzebujemy na to ok. 10-15minut. Ułatwi to dalszy przebieg przyrządzania potrawy.)
-Dodajemy przyprawy, na zdjęciu kmin rzymski.
-Pod koniec dodajemy kilka kropel sosu sojowego i wszystko mieszamy. Smażymy na średnim ogniu przez kolejne parę minut.
-Przez praskę od czosnku przeciskamy niewielką ilość imbiru. Dzięki takiej metodzie, imbir puści soki co zwiększy walory zapachowo-smakowe dania.
-Dodajemy ryż i smażymy na małym ogniu przez 2-3minuty.
-Danie jest gotowe do spożycia zaraz po przygotowaniu.