Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną zapiekankę z tostów z mnóstwem świeżych warzyw. Bardzo smaczna i aromatyczna, z sosem jogurtowym czosnkowo-ziołowym jest niesamowicie orzeźwiająca. Polecam serdecznie i zapraszam Wszystkich na film z przepisem.
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 69
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14638
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 142
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 69
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14638
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 142
Składniki
Na początek przygotujcie blachę i wyścielcie ją papierem do pieczenia, na papier poukładajcie ciasno tosty. Już teraz pokroimy wszystkie warzywa w drobną kostkę, ser i kiełbasę również, czosnek posiekamy drobno, pomidorki cherry na połowy, ogórka świeżego w plasterki. Następnie wszystkie pokrojone warzywa, ser i kiełbasę, wrzucamy do miski, wlewamy oliwę, wrzucamy oregano i czosnek, dorzucamy sól i pieprz do smaku, całość dokładnie mieszamy. Rukolę, plasterki ogórka i połowy pomidorków odkładamy na koniec. Zawartość miski wysypujemy na środek poukładanych tostów i rozprowadzamy po ich całej powierzchni równomiernie. Już teraz rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni, góra, dół bez termoobiegu, gdy piekarnik osiągnie zadaną temperaturę władamy blachę z tostami do piekarnika i pieczemy 5-10 minut. Po tym czasie tosty układamy na dużą deskę, całość dekorujemy rukolą, ogórkiem i pomidorkami. Na koniec polewamy sosem jogurtowym czosnkowo-ziołowym i pyszna zapiekanka gotowa!!! Przepis na sos jogurtowy czosnkowo-ziołowy znajdziecie na moim profilu. Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem.