Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną zapiekankę z tostów z mnóstwem świeżych warzyw. Bardzo smaczna i aromatyczna, z sosem jogurtowym czosnkowo-ziołowym jest niesamowicie orzeźwiająca. Polecam serdecznie i zapraszam Wszystkich na film z przepisem.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Składniki
Na początek przygotujcie blachę i wyścielcie ją papierem do pieczenia, na papier poukładajcie ciasno tosty. Już teraz pokroimy wszystkie warzywa w drobną kostkę, ser i kiełbasę również, czosnek posiekamy drobno, pomidorki cherry na połowy, ogórka świeżego w plasterki. Następnie wszystkie pokrojone warzywa, ser i kiełbasę, wrzucamy do miski, wlewamy oliwę, wrzucamy oregano i czosnek, dorzucamy sól i pieprz do smaku, całość dokładnie mieszamy. Rukolę, plasterki ogórka i połowy pomidorków odkładamy na koniec. Zawartość miski wysypujemy na środek poukładanych tostów i rozprowadzamy po ich całej powierzchni równomiernie. Już teraz rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni, góra, dół bez termoobiegu, gdy piekarnik osiągnie zadaną temperaturę władamy blachę z tostami do piekarnika i pieczemy 5-10 minut. Po tym czasie tosty układamy na dużą deskę, całość dekorujemy rukolą, ogórkiem i pomidorkami. Na koniec polewamy sosem jogurtowym czosnkowo-ziołowym i pyszna zapiekanka gotowa!!! Przepis na sos jogurtowy czosnkowo-ziołowy znajdziecie na moim profilu. Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem.