Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną zapiekankę z tostów z mnóstwem świeżych warzyw. Bardzo smaczna i aromatyczna, z sosem jogurtowym czosnkowo-ziołowym jest niesamowicie orzeźwiająca. Polecam serdecznie i zapraszam Wszystkich na film z przepisem.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 883
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2757
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3261
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 883
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2757
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3261
Składniki
Na początek przygotujcie blachę i wyścielcie ją papierem do pieczenia, na papier poukładajcie ciasno tosty. Już teraz pokroimy wszystkie warzywa w drobną kostkę, ser i kiełbasę również, czosnek posiekamy drobno, pomidorki cherry na połowy, ogórka świeżego w plasterki. Następnie wszystkie pokrojone warzywa, ser i kiełbasę, wrzucamy do miski, wlewamy oliwę, wrzucamy oregano i czosnek, dorzucamy sól i pieprz do smaku, całość dokładnie mieszamy. Rukolę, plasterki ogórka i połowy pomidorków odkładamy na koniec. Zawartość miski wysypujemy na środek poukładanych tostów i rozprowadzamy po ich całej powierzchni równomiernie. Już teraz rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni, góra, dół bez termoobiegu, gdy piekarnik osiągnie zadaną temperaturę władamy blachę z tostami do piekarnika i pieczemy 5-10 minut. Po tym czasie tosty układamy na dużą deskę, całość dekorujemy rukolą, ogórkiem i pomidorkami. Na koniec polewamy sosem jogurtowym czosnkowo-ziołowym i pyszna zapiekanka gotowa!!! Przepis na sos jogurtowy czosnkowo-ziołowy znajdziecie na moim profilu. Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem.