Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne dania wcale nie muszą mieć długiej listy składników. Oto dowód na to, że wystarczy ich zaledwie parę, aby wyczarować niecodzienne danie.
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 344
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 535
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 741
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 344
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 535
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 741
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni bez termoobiegu (góra-dół). Bakłażany umyj, przekrój wzdłuż na pół. Miąższ ponacina,j uważając, by nie uszkodzić skórki. Oprósz porządnie solą i wysmaruj oliwą. Ułóż bakłażany w naczyniu żaroodpornym i piecz około 25 minut.
Mięso, natkę, jajko, 1 łyżkę bułki tartej i przyprawy dokładnie ze sobą wymieszaj.
Wyjmij po wskazanym czasie bakłażany z piekarnika. Ostudź je. Wydrąż nasiona i wyrzuć je. Resztę miąższu wybierz zostawiając nieco w środku warzywa. Miąższ posiekaj drobno i wymieszaj z mięsem, jajkiem, bułką tartą i natką w misce. Wypełnij bakłażany masą, posyp je pozostałą bułką tartą i skrop nieco oliwą. Ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach i posyp bakłażany. Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego!