Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybki krem kalafiorowy"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Warzywa obrać, opłukać. Marchew pokroić w plasterki, cebulę, czosnek, imbir drobno posiekać. Kalafior podzielić na różyczki.
W garnku na maśle lekko zeszklić cebulę z imbirem i czosnkiem, wlać bulion, dodać marchewkę i kalafior, gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie. Kilka różyczek kalafiora odłożyć do dekoracji.
3. Zupę zmiksować, doprawić curry, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zabielić śmietaną, przelać na talerze i udekorować odłożonymi różyczkami kalafiora.
ok. 35 minut
<strong>Superrada</strong>
Ponieważ kalafior jest delikatny w smaku, warto tę zupę przyprawić bardziej pikantnie. Każdą porcję przed podaniem posypać szczypiorem z dymki i tartym żółtym serem.Źródło: Twoje Imperium