Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad błyskawiczny, bezmięsny i lekki... z dedykacją dla kumpeli, która prosiła mnie o potrawę z tym warzywem, smacznego Kochana ! :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11910
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8616
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155366
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1165
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11910
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8616
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155366
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1165
Składniki
Bakłażana umyć, osuszyć, pokroić w 1 cm plastry, posypać solą, odstawić na 30 minut do puszczenia soku.
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić. Paprykę pokroić w kosteczkę, cebulę posiekać. Bakłażana odsączyć z soku, wrzucić na patelnię razem z papryką i cebulką, podsmażyć przez około 7 - 8 minut na średnim ogniu, następnie dodać pomidory w puszce, przyprawić solą i pieprzem, dusić około 10 minut, do zredukowania i zagęszczenia sosu. Po tym czasie dodać ser, zioła, wymieszać, wrzucić makaron, wymieszać ponownie, podawać.