Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybki tani i łatwy chińczyk

Szybki tani i łatwy chińczyk

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 7289

Coś dla osób które tak jak ja nie lubią stać przy garach.

Składniki

  • Pierś z kurczaka
  • chińskie warzywa
  • Fix prymat do dań chińskich
  • 2 torebki ryżu
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięsko czyścimy i kroimy w paski lib kostkę.
    Na pierwszej patelni smażymy pokrojonego kurczaczka. Na drugą patelnie wrzucamy mieszankę chińską i smażymy przez 10minut,mieszamy. Kurczaka tak samo. Można posypać papryką w proszku.

  2. Fix prymat mieszamy z 300ml zimnej wody energicznie mieszamy do rozpuszczenia. Wlewamy na patelnie z kurczakiem.



    W między czasie podsmażone warzywa wrzucamy do garnka. Czekamy chwile aż kurczak dobrze się usmaży i wrzucamy do garnka z warzywami zalewając sosikiem który powstał.


    Podajemy z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń