Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza to danie, które można przygotować na wiele różnych sposobów - na cienkim lub grubym cieście, z rozmaitymi dodatkami. Najlepiej smakuje wykonana samodzielnie, w zaciszu własnej kuchni. Jedynym minusem domowej pizzy jest długi czas wyrastania ciasta. Jak zrobić szybkie ciasto na pizzę? Skorzystajcie z naszego przepisu!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13979
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15772
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6391
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13979
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15772
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6391
Składniki
Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy suche drożdże, cukier i sól, następnie wlewamy szklankę letniej wody. Składniki mieszamy i wyrabiamy dłońmi (dobrze wyrobione ciasto na pizzę powinno całkowicie odchodzić od dłoni). Na koniec dodajemy oliwę. Ponownie zagniatamy ciasto.
Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na dowolną grubość. Układamy na nim ulubione dodatki. Pizzę pieczemy na kamieniu w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez około 8-10 minut.