Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza to danie, które można przygotować na wiele różnych sposobów - na cienkim lub grubym cieście, z rozmaitymi dodatkami. Najlepiej smakuje wykonana samodzielnie, w zaciszu własnej kuchni. Jedynym minusem domowej pizzy jest długi czas wyrastania ciasta. Jak zrobić szybkie ciasto na pizzę? Skorzystajcie z naszego przepisu!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Składniki
Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy suche drożdże, cukier i sól, następnie wlewamy szklankę letniej wody. Składniki mieszamy i wyrabiamy dłońmi (dobrze wyrobione ciasto na pizzę powinno całkowicie odchodzić od dłoni). Na koniec dodajemy oliwę. Ponownie zagniatamy ciasto.
Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na dowolną grubość. Układamy na nim ulubione dodatki. Pizzę pieczemy na kamieniu w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez około 8-10 minut.