Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo na szybko, z kilku smacznych składników
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12910
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7278
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12910
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7278
Składniki
Kiełbasę kroimy w półplasterki. Paprykę w kostkę. Cebulę w piórka. Czosnek w drobną kostkę. Pomidory z puszki, mieszamy z wcześniej pokrojonym czosnkiem, mieszamy.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kiełbasę, podsmażamy. Po kilku minutach, gdy kiełbasa zacznie się przyrumieniać, wrzucamy paprykę. Co jakiś czas mieszamy. Przyprawiamy chili i majerankiem. Następnie cebula. Podsmażamy wszystko do momentu zeszklenia się cebuli. Na koniec pomidory z puszki. Mieszamy, do zagotowania się całości. Pod koniec dodajemy nieco pikantnego ketchupu. Uzyskamy dzięki niemu gęściejszą potrawę :) Podajemy ze świeżym pieczywem, Smacznego :)