Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W szybkim leczo wcale nie ma być dużo składników, a jest sycącym, rozgrzewającym i typowo letnim daniem. W tym przepisie nie ma ani kiełbasy, ani cukinii, dlatego możesz do niego użyć składników, które zalegają w twojej lodówce.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 300
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11110
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3646
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1242
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 300
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11110
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3646
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1242
Składniki
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.
W większym garnku lub na głębokiej patelni rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć cebulę i smaż aż się zeszkli. Dodaj pokrojone papryki i smaż przez 5 minut, mieszając co jakiś czas.
Do warzyw dodaj pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i bulion. Zagotuj i wymieszaj dokładnie.
Dopraw czosnkiem granulowanym, słodką papryką, odrobiną papryki wędzonej, natką pietruszki, solą i pieprzem do smaku.
Duś leczo na średnim ogniu przez około 15-20 minut.