Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W szybkim leczo wcale nie ma być dużo składników, a jest sycącym, rozgrzewającym i typowo letnim daniem. W tym przepisie nie ma ani kiełbasy, ani cukinii, dlatego możesz do niego użyć składników, które zalegają w twojej lodówce.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9826
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2462
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1612
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 586
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3755
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9826
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2462
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1612
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 586
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3755
Składniki
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.
W większym garnku lub na głębokiej patelni rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć cebulę i smaż aż się zeszkli. Dodaj pokrojone papryki i smaż przez 5 minut, mieszając co jakiś czas.
Do warzyw dodaj pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i bulion. Zagotuj i wymieszaj dokładnie.
Dopraw czosnkiem granulowanym, słodką papryką, odrobiną papryki wędzonej, natką pietruszki, solą i pieprzem do smaku.
Duś leczo na średnim ogniu przez około 15-20 minut.