Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to przepis na bardzo uproszczoną, ale za to niezwykle szybką, łatwą w wykonaniu i tanią wersję sosu spaghetti
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4983
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 39
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 207
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4983
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 39
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 207
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, a następnie pokroić w drobną kostkę. Cebulę podsmażyć na dobrze rozgrzanej oliwie lub dobrej jakości oleju słonecznikowym. Pod koniec smażenia dorzucić drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kiedy cebula i czosnek są już dobrze podsmażone, na patelnię dorzucić mięso i smażyć, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
Następnie dolać obie butle soku i zredukować ilość sosu, do pożądanej gęstości i dodać dwie łyżki śmietany lub jogurtu. Na końcu doprawić wedle uznania pieprzem, solą, curry i papryką. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Sos należy przyprawić na samym końcu, najlepiej tuż przed podaniem. Podawać z makaronem typu spaghetti ugotowanym wg przepisu na opakowaniu. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)