Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to przepis na bardzo uproszczoną, ale za to niezwykle szybką, łatwą w wykonaniu i tanią wersję sosu spaghetti
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12514
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5256
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12514
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5256
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, a następnie pokroić w drobną kostkę. Cebulę podsmażyć na dobrze rozgrzanej oliwie lub dobrej jakości oleju słonecznikowym. Pod koniec smażenia dorzucić drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kiedy cebula i czosnek są już dobrze podsmażone, na patelnię dorzucić mięso i smażyć, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
Następnie dolać obie butle soku i zredukować ilość sosu, do pożądanej gęstości i dodać dwie łyżki śmietany lub jogurtu. Na końcu doprawić wedle uznania pieprzem, solą, curry i papryką. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Sos należy przyprawić na samym końcu, najlepiej tuż przed podaniem. Podawać z makaronem typu spaghetti ugotowanym wg przepisu na opakowaniu. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)