Do góry

Dania główne Przepis na:

Szynka duszona z rozmarynem

Szynka duszona z rozmarynem

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 105

Smaczne, aromatyczne mięso wieprzowe polecam tym wszystkim, którzy lubią dobrze zjeść ;)

Składniki

  • szynka wieprzowa 800 g
  • miód 1 łyżeczka
  • ocet balsamiczny 1/2 łyżeczki
  • oliwa 2 łyżki
  • curry 1/2 łyżeczki
  • kucharek 1/2 łyżeczki
  • rozmaryn 1 łyżeczka
  • rozmaryn świeży do ozdoby
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z podanych składników przygotować marynatę. Mięso dokładnie w niej obtoczyć i na noc schować do lodówki.

  2. Następnie mięso przełożyć z marynata na rozgrzana patelnię i najpierw przez kilka minut obsmażyć z każdej strony, a następnie przykryć i dusić do miękkości (w razie potrzeby podlać niewielką ilością wody). Pod koniec duszenia mięso wyciągnąć, pokroić w plastry i jeszcze przez kilka minut dusić.

  3. Przed podaniem przystroić świeżym rozmarynem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń