Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso pieczone z borówkami to idealne danie na uroczysty obiad w rodzinnym gronie. Jest pyszne, soczyste i aromatyczne
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 329
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 113
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 42
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 163
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 329
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 113
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 42
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 163
Składniki
Mięso natrzeć solą i pieprzem. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso posmarować mięso konfiturą z borówek oraz wyłożyć posiekanymi ziołami (mogą być suszone). Naczynie do zapiekania posmarować olejem, a następnie ułożyć w nim szynkę. Rozgrzać piekarnik do 200°C, wstawić do niego mięso i piec pod przykryciem przez 60 minut, podlewając mięso powstałym sosem. Sprawdzić czy szynka jest miękka, w razie potrzeby dusić jeszcze 10-20 minut. Pod koniec dodałam ziemniaki z poprzedniego dnia, aby je pogrzać i podałam gorące danie na niedzielny obiad.