Do góry

Dania główne Przepis na:

Szynka po cygańsku

Szynka po cygańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 431 Ocena: 6143

Dodano:

Odsłon: 5971

może być szynka, karkówka lub schab

Składniki

  • szynka surowa ok 80 dag
  • cebula 2 szt
  • ketchup pikantny 6 łyżek
  • czosnek 2-3 ząbki
  • kostka rosołowa
  • musztarda 1 łyzeczka
  • koncentrat 1 łyżeczka
  • sos sojowy 2 łyżki
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 1/2 łyżeczki
  • oregano, tymianek
  • olej 1 łyżka
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szynka po cygańsku

Przygotowanie

  1. 1. mięso pokroić na plastry, lekko posolić, podsmażyć na rumiano,
    2. cebulę pokroić w talarki, poddusić,
    3. do garnka wlać 2 szklanki wody, dodać ketchup, koncentrat, czosnek, kostkę rosołową, sól, pieprz, musztardę, (jak ktoś lubi ostre potrawy może dodać 1/2 łyżeczki ostrej papryki), zioła, zagotować,
    4. mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na mięso cebula, całość zalać sosem
    5. piec ok 1,5 godz w 200 st, podawać z ryżem,


    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń