Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty obiad jednogarnkowy. Dodatkowo łatwo tu przemycić otręby, kurkumę, siemię czy inne niezbędne elementy zdrowej diety.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4795
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5759
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7323
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4795
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5759
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7323
Składniki
Szynkę pokroiłem w grubą kostkę i podsmażyłem z przyprawami. Dodałem posiekaną cebulę i chwilę razem smażyłem, podlałem wodą i dusiłem kilka minut. Całość przełożyłem do naczynia żaroodpornego, piekłem około 15 minut. Następnie wrzuciłem kiszoną kapustę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Wymieszałem i piekłem do miękkości mięsa i ziemniaków (około 45-50 minut).
Ponieważ piekłem równocześnie chleb, dlatego zdecydowałem się na piekarnik. W innym przypadku zapewne dusiłbym mięso z kapustą na patelni, a ziemniaki zrobiłbym osobno z wody.