Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty obiad jednogarnkowy. Dodatkowo łatwo tu przemycić otręby, kurkumę, siemię czy inne niezbędne elementy zdrowej diety.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Składniki
Szynkę pokroiłem w grubą kostkę i podsmażyłem z przyprawami. Dodałem posiekaną cebulę i chwilę razem smażyłem, podlałem wodą i dusiłem kilka minut. Całość przełożyłem do naczynia żaroodpornego, piekłem około 15 minut. Następnie wrzuciłem kiszoną kapustę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Wymieszałem i piekłem do miękkości mięsa i ziemniaków (około 45-50 minut).
Ponieważ piekłem równocześnie chleb, dlatego zdecydowałem się na piekarnik. W innym przypadku zapewne dusiłbym mięso z kapustą na patelni, a ziemniaki zrobiłbym osobno z wody.