Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny gulasz z szynki w nieco innym wydaniu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 638
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4026
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3969
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 638
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4026
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3969
Składniki
Szynkę kroimy w kawałki. Posypujemy solą, pieprzem oraz papryką. Odstawiamy na 20 minut.
Mięso rumienimy na margarynie, wlewamy dwie szklanki wody. Dusimy ok 40 min., na przemian podsmażając i wlewając wodę. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i liście laurowe. Gotujemy aż mięso zmięknie.
Śmietanę mieszamy z mąką, 3 łyżkami wody i musztardą. Powoli wlewamy do mięsa. Gotujemy aż powstanie gęsty sos. Podajemy z ziemniakami i surówką.