Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny gulasz z szynki w nieco innym wydaniu.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38429
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1255
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38429
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1255
Składniki
Szynkę kroimy w kawałki. Posypujemy solą, pieprzem oraz papryką. Odstawiamy na 20 minut.
Mięso rumienimy na margarynie, wlewamy dwie szklanki wody. Dusimy ok 40 min., na przemian podsmażając i wlewając wodę. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i liście laurowe. Gotujemy aż mięso zmięknie.
Śmietanę mieszamy z mąką, 3 łyżkami wody i musztardą. Powoli wlewamy do mięsa. Gotujemy aż powstanie gęsty sos. Podajemy z ziemniakami i surówką.